סדנת שף במרכז הרפואי פדה- פוריה

השף חמודי עואקלה, העביר סדנה ראשונה מסוגה המשולבת עם המטבח הערבי, למטופלים הסובלים ממחלות מפרקים.

השף חמודי עואקלה, ממסעדת איטלינו דה לה קוסטה (חיפה) הגיע ביום ראשון, 19.3.17 לסדנה ראשונה מסוגה למטופלים הסובלים ממחלות מפרקים. הסדנה התקיימה במרכז הרפואי פדה- פוריה, ביוזמת פרויקט "רוש מושיטה יד", ובשיתוף ד"ר מוחמד עדוי מנהל היחידה לראומטולוגיה במרכז הרפואי.

על היוזמה הייחודית הסביר ד"ר עדוי, "יש קשר בין מחלות מפרקים לתזונה. יש מאכלים מותרים ומאכלים שאינם מומלצים לחולים כאלה. מעבר לכך, השמנת יתר היא בעייתית בשל עומס משקל כבד על המפרקים... בנוסף, ישנם מאכלים שיוצרים ריאקציות עם התרופות שמקבלים חולי מפרקים ולכן חשוב לקבל הדרכה מלאה בנושא... ההמלצות התזונתיות הן דגנים מלאים כמו אורז מלא, קמח מלא, דגש על ויטמינים שטובים למפרקים ולעצמות כמו ויטמין די, קלציום, שורש כורכום..."

השף חמודי עואקלה העביר את הסדנא המשולבת עם המטבח הערבי למטופלים בערבית ובעברית, " בניתי תפריט מיוחד ביחד עם דיאטנית קלינית, בסדנא נכין ארבע מנות המבוססות על עשבי בר גליליים כמו : עולש בר, זעתר בר, שומר בר ועל קטניות כמו: עדשים, חומוס, בורגול. נושא נוסף שנטפל בו הוא איך לבשל ולתבל בלי להוסיף מלח אלא באמצעות עשבי תבלין" .

ד"ר עדוי ציין לסיכום, זו סדנא ראשונה והכוונה היא ליזום סדנאות נוספות למטופלים.