אכלה יוגורט לא מפוסטר ונפגעה בעמוד השדרה

12 מקרי ברוצלוזיס טופלו במרכז הרפואי פדה פוריה מאז חודש פברואר. החיידק הפוגע בבעלי חיים, עובר לבני אדם כתוצאה מאכילת מוצרי חלב שלא עברו פסטור. סועאד עוואדה אושפזה במחלקה האורטופדית לאחר שהחיידק גרם לפגיעה בעמוד השדרה שלה.

ברוצלוזיס (קדחת מלטה) היא מחלה הפוגעת בבעלי-חיים וגורמת למחלה בבני-אדם.
לדברי ד"ר אורנה ניצן, מנהלת היחידה למניעת זיהומים, במרכז הרפואי פדה- פוריה, חיידק הברוצלה שכיח בישובים ערביים בצפון. הסימפטומים של המחלה הם חום גבוה וממושך,הזעת לילה וכאבי פרקים. "כאשר העז או הכבשה נגועהבחיידק ואדם אוכל מהחלב הוא נדבקבברוצילוזיס . החיידק יכול לדגור בגוף האדם תקופה ארוכה, לכן אנחנו יכולים להיתקל באנשים שאכלו לאבנה נגועה בפברואר וחלו רק עכשיו. זו מחלה קשה, הכאבים נמשכים לאורך זמן וההחלמה מאד ממושכת. הטיפול הנדרש הוא לפחות ששה שבועות של שני סוגי אנטיביוטיקה. "

סואעד עוואדה, (31 ) קנתה בסוף פברואר , גבינות ויוגורט ממשפחה שמייצרת מוצרי חלב וגבינה, בכפר בצפון . לדבריה, היא קונה מוצרי חלב מאותה משפחה כבר שנים. אלא שהפעם החלה לסבול מכאבים במפרקים. במשך שבועות ארוכים סבלה מכאבים עזים היא עברה בדיקות שונות, אך מקור הבעיה לא אותר. בשבועות האחרונים התברר לה שרבים מבני משפחתה המורחבת נפגעו מחיידק הברוצלה, כתוצאה מאכילת מוצרי חלב וגבינות לא מפוסטרות. כשסועאד החלה לסבול מחום גבוה, בנוסף לכאבים העזים במפרקים, התעורר חשדה שגם היא נדבקה בחיידק. בבדיקת דם שעשתה במרפאה בכפר, התברר שאכן החיידק תקף אותה. לאחר שמצבה המשיך להתדרדר למרות טיפול אנטיביוטי שקיבלה,היא הגיעה למחלקה האורטופדית במרכז הרפואי פדה - פוריה.

ד"ר מאג'ד גנאים, מנהל המחלקה האורטופדית, מסביר, "סועאד נבדקה על ידי מומחה עמוד השדרה שלנו, ד"ר חמוד כמאל . אשר בחן את בדיקת הMRI שלה וגילה שיש כאן מקרה של פגיעה של חיידק הברוצלה בעמוד השדרה, אשר גרם ליצירת מורסהאותה צריך לנקז בניתוח. ידוע על מקרים בעולם שבהם החיידק המסוכן הזה גרם לפגיעה ונזק נוירולוגי עד כדי שיתוק המטופל. למרבה המזל, במקרה של סועאד המורסה אותרה בזמן לפני שנגרם נזק נוירולוגי ".

ד"ר גנאים מזהיר, " חלב או גבינה לא מפוסטרים, הם הסיבה העיקרית להדבקת בני-אדם. במיוחד במהלך חודש הרמאדן, אנשים צורכים כמות גדולה של מוצרי חלב , לבאנה, וכדומה. חשוב שיבינו כמה מסוכן לאכול מוצרים שלא עברו פסטור". וד"ר ניצן מוסיפה, " כשצורכים גבינות העשויות מחלב מפוסטר,אין חשש להדבק במחלה מכיוון וחיידק הברוצלה מושמד בתהליך הפסטור. לכן, ההמלצה הגורפת היא לקנות מוצרי חלב העשויים מחלב מפוסטר בלבד. חשוב לנו מאוד להעלות את המודעות למחלה בקרב התושבים על מנת למנוע מקרי הדבקה נוספים"

סועאד עוואדה מסכמת בקול חלש, "אני סובלת כאבי תופת כבר שלושה חודשים, בקושי יכולה
ללכת . בלי משככי כאבים אני לא יכולה לישון וצפוי לי עוד אשפוז ארוך. הילדים שלי בלי אמא בבית ומאד קשה לנו. ממש עצוב לי שאין מודעות בכפר כמה שהמוצרים האלה יכולים להיות מסוכנים לבריאות, שניים מהילדים שלי חלו גם הם וסבלו מחום גבוה כתוצאה מהחיידק הזה. למזלנו הם טופלו באנטיביוטיקה מאד חזקה לווריד ושוחררו תוך שבוע מבית החולים ".