כנס בנושא צליאק

מחלת הצליאק – כנס משפחות במרכז הרפואי ע"ש ברוך פדה , פוריה
ביום שישי 23/09/2011 נערך בבית החולים כנס משפחות בנושא מחלת הצליאק המתאפיינת ברגישות לחלבון הגלוטן המצוי בדגנים

ביום שישי 23/09/2011 נערך כנס משפחות בנושא מחלת הצליאק, במרכז הרפואי ע"ש ברוך פדה –פוריה. את הכנס ארגנו היחידה לתזונה קלינית והיחידה לגסטרואנטרולוגיה ותזונה בילדים.

במחלת הצליאק קיימת רגישות לחלבון הגלוטן המצוי בדגנים: חיטה, שעורה ושיפון. רגישות זו מתבטאת בתסמינים שונים בדרכי העיכול ומחוצה להם. שכיחות המחלה גבוהה יותר ממה שניתן לחשוב, אחד מכל 100 איש, ולכן חלק מהמקרים מתגלים באקראי בעקבות גילוי המחלה אצל בן משפחה אחר.
 
הטיפול במחלה הוא ע"י המנעות מאכילת גלוטן. דיאטה נטולת גלוטן מביאה להעלמות התסמינים ולמניעת סיבוכים עתידיים.
 
לכנס אשר התקיים בבית החולים הוזמנו חולי צליאק ובני משפחותיהם. המוזמנים נהנו מדוכני טעימות של חברות המיצרות מזון ללא גלוטן שהגיעו מכל רחבי הארץ.

כמו כן האזינו להרצאות בתחום:

  • "חידושים במחלת הצליאק" –הרצאתו של ד"ר אבי און, מנהל היחידה לגסטרואנטרולוגיה ותזונה בילדים.
  • "הטיפול התזונתי ואיכות החיים של עם צליאק" – הרצאתה של הגב' נועה אזרד, דיאטנית קלינית של בית החולים
  • "ללא גלוטן – לאכול טעים ולא יקר " – הרצאתה של גב' נועה ווסקו, חולת צליאק שהיא גם קונדיטורית בוגרת תדמור ומומחית לאפיה ללא גלוטן.

ההשתתפות בכנס הייתה ערה ופעילה. הנוכחים שאלו שאלות את פאנל המומחים ואת נציגי עמותת צליאק בישראל.
 
הנהלת בית החולים מברכת על קיום הכנס המעיד על שיתוף הפעולה הטוב שיש בין בית החולים לבין הקהילה ומקווה לקיום כנסים נוספים מסוג זה גם בעתיד.